Dobrodošli


Marko Vrtovec

Predsednik organizacijskega odbora

Uvodni nagovor predsednika organizacijskega odbora

Spoštovane in spoštovani,

z velikim zadovoljstvom najavljamo 8. kongres psihologov Slovenije!

Visoke ocene in pohvale, ki smo jih organizatorji prejeli za pripravo sedmega kongresa leta 2016 v Kranjski gori, nas zavezujejo, da tudi tokrat damo vse od sebe in skušamo izkušnjo udeležencev še nadgraditi.

Sedmi kongres je v veliki meri izpolnil vaša pričakovanja (M = 4,35; ocene od 1 do 5), izpostavili ste pomen aktualne in zanimive teme kongresa. Naslovna tema kongresa; Obrazi nasilja – izzivi psihologije zato odraža čase, v katerih živimo. Psihologija lahko in mora ponuditi odgovore na vprašanja, povezana z nasiljem. Mnogo je obrazov nasilja – nekateri so bolj, drugi manj maligni, a škodijo nam prav vsi. Nenazadnje tudi, ko enostavno nismo prijazni, čeprav bi lahko bili…

Preberi več


Doc. dr. Bojan Musil

Predsednik programskega odbora

Uvodni nagovor predsednika programskega odbora

Spoštovane kolegice in kolegi,

nasilje kot vodilna tema prihajajočega kongresa psihologov Slovenije zagotovo predstavlja nekaj, kar se pogosto in v mnogoterih odtenkih kaže v našem vsakdanu; kar zadeva posameznike, njihove medosebne odnose, skupine, medskupinske odnose, družbo in kulturo, pravzaprav celotno zgodovino človeštva. Kot temna plat človeka zadeva različne vidike psihologije, a kljub temu ostaja zadrega, da prave domovinske pravice kot nekakšna vodilna tema ne zaseda nikjer v razvejanosti psihologije. Je nasilje poglavitna tema obče ali bolje klinične psihologije? Kaj pa osebnosti ali morda socialne psihologije? Pa specifično pedagoške psihologije ali psihologije v organizacijah? Zdi se, da ima vsaka disciplina ali specialnost psihologije kaj za povedati ali dodati k temi agresivnega vedenja in nasilja, in prav je, da nas kot povezovalna tema združi na naslednjem kongresu….

Preberi več