Plenarno predavanje

vojaški psiholog, mag. Gregor Jazbec

Verjamemo, da te že cel čas zanima, kdo bo letos tisti, ki bo podal plenarno predavanje. Odgovor je končno pred tabo. Z nami bo vojaški psiholog, mag. Gregor Jazbec. O njem in njegovem predavanju v nadaljevanju.

Mag. Gregor Jazbec je vojaški psiholog, satirik, pisatelj in predavatelj, rojen v Trbovljah. Študij psihologije je zaključil 1996 na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1998 je zaposlen v Slovenski vojski, najprej kot vojaški psiholog, kasneje pa kot učitelj vojaške psihologije na Centru vojaških šol. Vojaško psihologijo poučuje z vidika psihologije osebnosti, psihologije vodenja, psihologije ekstremnega nasilja, bojnega stresa, delovanja posameznika in enot v vojni, propagande ter psihologije odporniških gibanj. Leta 2007 je opravil tečaj bojnega stresa v Združenih državah Amerike, leta 2012 pa prejel naziv magistra znanosti s področja upravljanja s kadri. Je avtor satire Takle mamo, dveh priročnikov Bojni stres in Psihologija vodenja, filozofskega čtiva Zakulisje in monografije Vojna.

Tokrat boš njegove besede lahko slišal/a v živo. Skozi njegovo predavanje se bomo srečali s pogledom psihologa na nasilje, ki sestavlja in spremlja vojno. Govorili bomo o psihologiji ujetništva ter tečaju njegovega preživetja SERE, ki ga izvajajo letalske sile ZDA in spoznali študije primerov doživljanja bojnega stresa pri slovenskem partizanu in ameriškem vojaku iz Iraka.

Stopimo v preplet zgodovine, raziskovanja in  pretresljivih ter nepozabnih izkušenj.